Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Biztonságos óvoda szakkör

A közlekedés átszövi a gyermekek mindennapjait, ezért fontos, hogy megtanulják a legalapvetőbb szabályokat, tehát szakköröm fő célja a biztonságos közlekedés  elsajátítása. 

Feladatom a földön, vízen, levegőben való közlekedés lehetőségeinek megismertetése, az egyes járműveken való szabályok okainak megértetése, jelzőtáblák és jelzőlámpa színek jelentésének elsajátítása, a biztonságos közlekedéshez szükséges felszerelések megismerése.

A foglalkozásokon a beszélgetés mellett játékra is van lehetőség, melyek között mozgásos és gondolkodást fejlesztő tevékenységek is megtalálhatóak. A  megfigyelőképesség és az  emlékezet fejlesztése is előtérbe kerül, amikor a már jól ismert jelzőtáblákat, jelzőlámpákat saját  kezűleg készítjük el. 

Lehetőség van az elméletben elsajátított ismeretek gyakorlatban való alkalmazására közös séta és az év végi "Kresz délelőtt" során.

A szakkör két korosztállyal működik, így akik középső csoportban elkezdik, nagycsoportban tovább bővíthetik közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket.


Tapasztó Ágnes
Szakkörvezető