Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Mókus csoport

Óvodapedagógusok:
Szilágyi Nóra (Nóra néni)
Sára Violetta (Letti néni)Pedagógiai asszisztens:
Gál Elza (Elza néni)

Dajka néni:
Horvát Erika (Erika néni)
A Mókus csoportba járó gyerekek ebben az évben kezdték meg óvodai életüket.
A 17 lány és 7 fiúból álló csoport most ismerkedik az óvodai élet szépségeivel, kihívásaival, örömeivel és feladataival.  A mindennapok során elengedhetetlen tartjuk a feltétel nélküli gyermekszeretetet, az érzelmi biztonságot nyújtó, segítő, támogató felnőtt, szerető figyelmét. Célunk, hogy egy szeretetteljes elfogadó légkörben nyújtsunk gyermekeinek megfelelő alapot a további óvodai évekhez.

Csoportszobánk vidám, tágas, gyermeki hangulatú. A csoportszoba adottságait kihasználva változatos játéktereket tudtunk kialakítani, ahol gyermekeink szabadon, fantáziájukat, képzeletüket használva, változatos játéktevékenységeket játszhatnak.
Jól felszerelt, gazdag játékeszközeink a 3-4 éves korosztály számára megfelelő, fejlesztő hatásúak, melyek közt megtalálhatóak saját készítésű fejlesztő, ügyességi játékok is.

Nagy hangsúlyt fektetünk, az egészséges életmódra. Délelőttönként a szülők által hozott gyümölcsöt adjuk oda a gyermekeknek. Ha az időjárás engedi, a délelőtt egy részét a szabad levegőn töltjük.
Környezetünk megismerésére tiszteletére, megóvására kiemelten figyelünk, ezért gyermekeinknél személyes példamutatás által alapozzuk meg a környezettudatos szemlélet alapjait. Játékos tevékenységen keresztül ismerkedünk a környező világ összefüggéseivel tapasztalások útján.
Énekelünk, mondókázunk, dalolunk. Barkácsolunk, alkotunk- elsősorban a természet kincseit felhasználva, vagy az újrahasznosítás szemléletét alkalmazva.
A mozgás kiemelt helyen van a mindennapjainkban Sokat mozgunk a szabadban, tornateremben, csoportszobában. Ismerkedünk a jóga alapjaival, a relaxáció jótékony hatásaival- melyhez „hangszereket” -hangtálat, koshit és óceán dobot használunk.

A mindennapjainkat úgy éljük, hogy gyermekein nap mint nap új élményekkel gazdagodva térjenek haza, öröm legyen számukra óvodába járni.